Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2006

Περί πυρός

   Η φωτιά, υπάρχει στον πυρήνα της Γής, κι άν μεταφορικά πούμε ότι η Γή είναι το σώμα μας, η φωτιά υπάρχει κρυμένη μέσα μας, με τη μορφή ενέργειας.
   Η φωτιά ζεσταίνει και φωτίζει. Σε πολλές θρησκείες πιστεύουν ότι εξαγνίζει τις ψυχές, και γι αυτό καίνε τους νεκρούς τους.
   Η κόλαση(όπως και ο Άδης) έχει αυτή την καυστική ενέργεια της φωτιάς, αλλά μπορούμε να πούμε και τη συνεχή κάθαρση από τις εν ζωή πεπραγμένες αμαρτίες.
   Ο παράδεισος(όπως και τα Ιλλύσια πεδία), έχει τη φωτεινή ενέργεια της φωτιάς, η οποία εκπέμπει και εκπέμπεται, από πεφωτισμένους ανθρώπους, οι οποίοι με τον εν ζωή βίο τους, κατάφεραν να πετύχουν το στόχο μίας θέσης.
   Όπως λέει και ο Θεόφραστος "η του πυρός φύσις ιδιαιτάτας έχει δυνάμεις των απλών", δηλαδή η φωτιά, έχει ξεχωριστές ιδιότητες σε σχέση με τα άλλα στοιχεία της φύσης. Έιναι το δώρο που μας έδωσε σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Προμηθέας, το οποίο έκλεψε από τους θεούς, γεγονός που δείχνει και την αξία του. Χρειάζεται συνεχώς "τροφοδότηση" για να ζήσει αλλιώς, "πεθαίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: