Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Περί Ελλήνων και ηρώων


   Το έτος 1821μ.χ., στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν κλείσει 368 χρόνια κατοχής. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα (Τρίτη 13 Μαΐου, νομίζω ήτανε) του 1453, μετά την άλωση της Κωνσταντινου-πόλεως, που τους "κάναμε" αφέντες και πασάδες μας.
   Έκτοτε κάναμε πολλές προσπάθειες απελευθερώσεως, όμως πότε οι Αιγύπτιοι Ιμπραήμηδες, πότε η ασυνεννοησία μεταξύ των προγόνων μας, πότε η δειλία και αναποφασιστικότητα, μας γυρνούσαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Παραμέναμε ΔΟΥΛΟΙ των Τούρκων. Βέβαια οι αφέντες μας, μας μεταχειρίζονταν άριστα και σεβόντουσαν την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Δεν χρειάστηκε την μάθουμε κρυφά και υπό το φώς τρεμαμένων κεριών. Εξάλλου οι καθηγητές μας Τούρκοι, είχαν πάρει master στην Ελληνική ιστορία. Ούτε χρειάστηκε οι ελληνίδες μανάδες να κρύψουν τα παιδιά τους, από τον φόβο μήπως τα πάρουν και τα κάνουν γενίτσαρους. Το ελληνικό χορτάρι το πότιζε η βροχή και δεν χρειαζόταν το αίμα των ελλήνων που ξεσηκωνόντουσαν. Οι πρόγονοί μας άν ζούσαν θα μας έλεγαν πως εκείνα τα χρόνια ήταν τα καλύτερα που πέρασε η Ελλάδα. Ο πολιτισμός ανθούσε και περνούσε μία αναγέννηση. Εξάλλου, τα αποτελέσματα αυτής της αναγέννησης, ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα δεν χρωστούσε σε κανέναν, τα είχε όλα πληρωμένα κι άλλα τόσα χαρισμένα.
   Κι αφού με χίλια ζόρια και περνώντας δια πυρός και σιδήρου, απελευθερωθήκαμε ( όχι πως περνούσαμε κι άσχημα), ήρθαν οι άλλοι ξένοι και μερικοί δικοί μας φιλό-ξενοι, και φυλακίσαν τον παράνομο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, πήραν μερικά χρήματα δανεικά και υπερ χρέωσαν την Ελλάδα( οι καλοι πολιτικοί δεν έλειπαν ποτέ από τον τόπο μας, να μην τους ματιάξω), και από τότε ουσιαστικά ξεκινάει η σκλαβιά του Έλληνα.
   Δεν φταίνε οι Τούρκοι, αυτοί μαθαίναν και συνεχίζουν να μαθαίνουν "σωστά" την ιστορία τους(;;;;). Ούτε οι λοιποί ξένοι, που βρήκαν κορόϊδα και το εκμεταλλευτήκαν. Εμείς φταίμε, που έχουμε στο αίμα μας τη διχόνοια και τη φαγωμάρα. Είμαστε ευκολόπιστοι και τσιμπάμε στα δολώματα που μας πετάν.
   Οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι, μαθαίνουν στα παιδιά τους αλλά και στα παιδιά μας, ότι οι yunan είναι πολεμόχαροι και βάρβαροι, σφάζουν και βασανίζουν αθώους, διεκδικούν κεκτημένα άλλων.
   Στον επόμενο πόλεμό μας, μη χτυπάτε τον προφανή εχθρό, αλλά τις δυνάμεις που τον υποστηρίζουν. Μας έλεγαν να προχωρήσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, και στο Σαγγάριο μας προδώσαν. Μας έδιναν χρήματα να φτιάξουμε το νέο Ελληνικό κράτος, με σκοπό να μας τα ζητήσουν πίσω με απεριόριστους τόκους( τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου του δανείου δεν τα διαβάζαν τότε).
   Τις νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου μας τις πήραν, τη Μακεδονία μας την πήραν, τη Βόρεια Ήπειρο μας την πήραν, την Κύπρο μας την πήραν, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία μας τα πήραν, τώρα μας πέρνουν και την ιστορία μας, ύπουλα και σιωπηλά. Όχι οι Τούρκοι, ή τουλάχιστον όχι μόνον οι Τούρκοι. Αλλά μερικοί φίλοι μας ξένοι, από πατρίδες σύνθετες αποτελούμενες από συνονθυλεύματα. Και μερικοί απάτριδες δικοί μας, άπληστοι και ασεβοίς, παρα-μορφωμένοι και άβουλοι.
   Και μην ξεχνάτε, μετά από τη μπόρα έρχεται η καλοκαιρία και ο ήλιος. Δυστυχώς μόλις αρχίσαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες. Η μπόρα έπεται, είναι μπροστά μας.
   Είπε κάποτε κάποιος : η σωστή έκφραση δέν είναι "οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες", αλλά "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".
   Στη μνήμη αυτών που άδικα χαθήκαν.....................
Ελληνικόν το φιλοσοφείν...

4 σχόλια:

Catherine είπε...

Έχω διαβάσει κείμενα άλλων bloggers με τέτοιο θέμα και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να ξέρουμε περισσότερη ιστορία από αυτούς που γράφουν τα βιβλία;!

Άγνωστη είπε...

Επί του θέματος, τι να πω.. ότι γραφεις εξαιρετικά, νομίζω το ξέρεις...

Πέρασα απλα να σου πω ένα γεια :)

Καλή Ανάσταση, καλο Πάσχα, να περάσεις όμορφα
φιλια

Unknown είπε...

Refer to:

Captain Corelli's Mandolin - Louis de Bernieres.

That is a novel written by a man who knows more about the Greek history and the Greek people than even us the Greeks.

Read it. Cry. Laugh. And see in what ways you are wrong.

soulmates είπε...

xronia polla!!
poso dikio exeis!!!
makari na mhn eixes!
filia