Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Περί Ευρώπης 2013


     Άραγε αυτό να είχαν στο μυαλό τους, αυτοί που δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση (πρώην Ε.Ο.Κ.) και αργότερα την ευρωζώνη; Μήπως τα κράτη που εισήχθησαν στο ευρώ(€), δεν ήταν έτοιμα γι αυτό;
     Είναι σαφές, ότι όποιος χτίζει παλάτια στην άμμο, αργά ή γρήγορα γκρεμίζονται. Το κακό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ότι πολλά από τα κράτη-μέλη, θέλουν να επιβάλλουν τη στρατηγική τους, ενώ είναι ηλίου φαεινότερον, πώς υπάρχουν και εξωγενής παράγοντες που θέλουν να επηρεάσουν τα γεγονότα.
     Έτσι φτάσαμε στο σημερινό σημείο (2013), όπου από ότι φαίνεται, τελείωσαν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις που γέμιζαν υποσχέσεις τους πολίτες της χώρας τους, ενώ "έπασχαν" από την υλοποίησή τους. Ο κόσμος πλέον φαίνεται να αφυπνίζεται και να μη δέχεται τα "εύκολα" λόγια, γεμίζοντας τους δρόμους. Το δόγμα του "διαίρει και βασίλευε" προσπαθεί να επιβιώσει, αλλά απ' ότι φαίνεται "πνέει τα λοίσθια".
     Τα χρόνια της παγκόσμιας κρίσης (εικονικής ή πραγματικής), τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. "Ίσως" αυτό να ήταν και το ζητούμενο, να αλλάξουν όλα προς το συμφέρον αυτών που κινούν τα νήματα! "Ίσως" να είμαστε τα πιόνια ενός "επιτραπέζιου" παιχνιδιού, και είμαστε τόσο ελεύθεροι να αποφασίζουμε, όσο μας αφήνουν! Υπάρχουν αυτοί, που σαν "βοσκοί" ξέρουν να επηρεάζουν και να κατευθύνουν τα "πρόβατα". 
     Η πολιτική έχει χάσει την αίγλη και το νόημά της, ενώ οι πολιτικοί έχουν χάσει τη συνείδησή τους. Αξίες διαχρονικές, είναι πλέον άγνωστες λέξεις γι αυτούς. "Οι γωνίες έχουν αμβλυνθεί" σε έννοιες πρώην αποτρεπτικές.
     Ελληνικό το φιλοσοφείν.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: