Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Περί διαδικτύου



      Το πρώτο είδος διαδικτύου, γνωστό ως ARPANET, εγκαταστάθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1969 με 4 κόμβους, μέσω των οποίων συνδέονται 4 μίνι υπολογιστές, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στην Σάντα Μπάρμπαρα, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, το SRI στο Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο της Γιούτα. Η ταχύτητα του διαδικτύου έφθανε τα 50 kbps και έτσι επιτεύχθηκε η πρώτη dial up σύνδεση μέσω γραμμών τηλεφώνου. Μέχρι το 1972, οι συνδεδεμένοι στο ARPANET υπολογιστές έχουν φτάσει τους 23, οπότε και εφαρμόζεται για πρώτη φορά το σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). 
      Σύμφωνα με την pingdom (http://www.pingdom.com/), οι χρήστες του διαδικτύου σήμερα ανέρχονται σε 2,1 δισεκατομμύρια, ενώ ο ρυθμός αύξησης είναι ιλιγγιώδης.
      Στην κρίση που βιώνει ο κόσμος σήμερα (δεν θα πάψω να λέω ότι νομίζω πως είναι τεχνητή), και με βάση τις αποδοχές εργασίας (στη χώρα μας ιδίως), πολύς είναι ο κόσμος που ψάχνει τρόπο να βγάλει χρήματα, δημιουργώντας ατομικές επιχειρήσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επενδύουν στο διαδίκτυο. Με τους χρήστες να αυξάνονται συνεχώς, αποτελεί το ιδανικό μέσο προώθησης προϊόντος. Το κόστος επένδυσης ελαχιστοποιείται. Μία διαφήμιση στο διαδίκτυο θα τη δουν σίγουρα περισσότεροι από ότι σε κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. Η αναζήτηση εργασίας είναι ευκολότερη, διότι διευρύνεται το πεδίο δράσης, από την πόλη στον κόσμο. 
      Βέβαια το πλέον σύνηθες επί το ημερών μας, είναι το εύκολο χρήμα που προσφέρει το διαδίκτυο. Πολλές είναι οι σελίδες που αναζητούν επέκταση της πυραμίδας τους. Συνήθως το ζητούμενο είναι ο νέος πελάτης-ανεξάρτητος συνεργάτης, ο οποίος με το δόλωμα των πολλών κι εύκολων χρημάτων, επενδύει κάποιο "συμβολικό" αρχικό κεφάλαιο με την προοπτική αύξησης. 
      Πιστεύω πως υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθεί το "πελατολόγιο του διαδικτύου", αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο, χρόνο και επιφύλαξη. Πάντως άν κάποιος πετύχει, ας μου υποδείξει κι εμένα τον τρόπο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: