Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Περί Ανθρώπων


   Προορισμός του ανθρώπου πάνω στη Γή, είναι να δημιουργεί ανθρώπους, με σκοπό τη διαιώνισει του είδους. Από τα πολύ παλιά χρόνια, αυτός ήταν ο σκοπός της "άφιξής" μας σ' αυτόν τον πλανήτη. Σκοπός του ανθρώπου δεν είναι η σωματική, πνευματική και ψυχική ανύψωσή του (με την εγωιστική έννοια). Όπως ξαφνικά ερχόμαστε, tabula rasa που έλεγαν οι λατίνοι, έτσι ξαφνικά και "γυμνοί" φεύγουμε.
   Εμείς ώς νοήμονα όντα, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε παραπάνω, και να προεκτείνουμε το σκοπό μας. Έτσι δε μας φτάνει μόνο να δημιουργούμε ανθρώπους, αλλά πλέον θέλουμε υπερδύναμους, μακρόβιους εώς και απέθαντους, αλώβητους, πάνσοφους ανθρώπους. Για το σκοπό αυτό πειραματιζόμαστε συνεχώς. Στην αρχή στα ποντίκια, και μετά σε ανθρώπους πειραματόζωα. Κι άν αποτύχει το πείραμα δεν πειράζει που δημιουργήσαμε ένα τέρας. Κανείς δεν θα νοιαστεί για την αποτυχία, όταν έρθει η επιτυχία. Αλλά η επιτυχία αργή, και ο κόσμος μας γεμίζει "τέρατα".
   Ο έλεγχος των ανθρώπων, είναι ισχυρό όπλο. Ποιός δεν θέλει να ελέγχει όλο τον κόσμο. Ποιος δεν θέλει να έχει υπό τις εντολές του άβουλα όντα. Και οι νοήμονες άνθρωποι, σιγά σιγά, χάνουν τη σκέψη ( αυτό το υπέροχο, σκέφτομαι άρα υπάρχω) και τη συνείδησή τους. Άβουλο όν, σημαίνει να μή σε νοιάζει η ζωή του άλλου. Άβουλο όν σημαίνει να μάχεσαι για ώφελος κάποιου άλλου. Άβουλο όν σημαίνει να εκτελείς εντολές σιωπηλά ή και αναίσθητα.
   Όταν ο σκοπός μας ήταν απλώς η δημιουργία Ανθρώπων, ζούσαμε χωρίς άγχος, ελεύθεροι και ήρεμοι, και το αποτέλεσμα ήταν καλοί άνθρωποι. Όταν ο σκοπός μας έγινε η δημιουργία υπεράνθρωπων, γεμίσαμε άγχος, γίναμε δούλοι, και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία άβουλων ανθρώπων.
Ελληνικών το φιλοσοφείν............